Missions

Missions

Les missions d’innovació per a una dècada

Quan es definiran la resta de missions de la ciutat de València?

El procés de selecció de Missions València 2030 defineix un màxim de 6 missions per a 2030,  les quals seran elegides per decisió política o seleccionades per la societat valenciana a través d’un procés participatiu.

Responent a les àrees de rellevància de les “4 ciutats somiades” a les quals aspirem a València s’ha definit un catàleg de propostes de missions que pots consultar ací.

Missió Climàtica València 2030

Mitigar els efectes del canvi climàtic a escala global és un enorme repte per a la humanitat. Al mateix temps, hi ha un consens generalitzat sobre el fet que no queda molt de marge de temps abans que siga massa tard per a fer realitat la transformació social necessària.

Les ciutats cobreixen un 3 % del sòl de la terra i, no obstant això, són, alhora, les causants del 72 % de l’emissió global dels gasos d’efecte d’hivernacle. Addicionalment, més de la meitat de la població mundial ara viu en zones urbanes i les ciutats estan experimentant un creixement ràpid, la qual cosa provoca una tendència agreujada del problema. Totes les previsions apunten al fet que el 85 % de la població europea viurà en ciutats per a 2050.

Així doncs, no hi ha una altra alternativa: s’ha de fer front a l’emergència climàtica des de les ciutats i per la seua ciutadania.

Propòsit

El propòsit de la missió és aprendre a desenvolupar una transformació sistèmica a la ciutat de València que ens permeta ser capaços d’absorbir el 100 % de les emissions de CO2 que es generen al barri, i fer-ho abans de l’any 2030.

Amb aquesta missió, fem una crida a la ciència, a la innovació de les organitzacions, a la ciutadania i a la societat en general perquè ens ajude en el procés de transformació i en el viatge col·lectiu que implica.

Amb aquesta missió aconseguirem:

  • Avançar en els compromisos de reducció d’emissions de CO2 adquirits en el pacte dels alcaldes i les alcaldesses pel clima i l’energia.
  • Avançar en els compromisos de l’Acord de París en el qual les ciutats reafirmen l’ambició de contindre l’augment del calfament global dins de l’objectiu d’1,5 °C.
  • Avançar en els compromisos i metes establits en els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, especialment ODS 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i ODS 13 (Acció pel clima).

“Missió Climàtica València 2030” pas a pas:

P1
Definició i aprovació de la missió
P2
Disseny de la missió (pròximament disponible)
– Descarrega ací: fitxa que persegueix la missió, com ho aconseguirem i Canvas de la Missió.
P3
Projectes R+D+I que la secunden
P4
Polítiques públiques orientades a la missió
– Pla Verd i de la Biodiversitat (en desenvolupament).
P5
Avaluació de la missió (pròximament disponible)
– Sistema d’indicadors o informes de KPI de la missió i informes de seguiment.
P8
Les 5 hèlices de la missió (pròximament disponible)
– Grups de treball que formen part de la missió i informes generats.
– Mesa de transició energètica de la ciutat de València.
– Documentació.

Disseny de la missió

Cada missió, incloent-hi “València Ciutat Neutra”, tindrà un esquema gràfic en el qual es mostrarà clarament com queda definida la missió i tots els aspectes que recull. A continuació, un exemple visual.

Desenvolupar una missió significarà donar resposta a cada un dels elements del gràfic següent:

Ja són ambaixadors de Missions València 2030:

Subscriu-te a la nostra newsletter:

*Camps obligatoris