L’Ajuntament comptarà amb el suport de Mariana Mazzucato per desenvolupar la Missió Climàtica València 2030

Reunió Joan Ribó amb Mazzucato
  • L’alcalde, Joan Ribó, s’ha reunit per videconferència este matí amb la directora de l’Institut per a la Innovació i Propòsit Públic, Mariana Mazzucato, per traçar les línies d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la institució acadèmica que reforce la Missió Climàtica València 2030
  • Així, València es convertirà en laboratori de proves per a les teories d’una de les pensadores més rellevants del món sobre innovació, doctora honoris causa per diverses universitats, que aposta per un model d’estat emprenedor per millorar la vida de les persones

 

L’objectiu de l’acord és que Mazzucato i el seu equip facen tasques d’acompanyament, seguiment, estudi, publicacions i avaluació del programa Missions València i, específicament, de la Missió Climàtica València 2030. Es pretén impulsar així un diàleg entre els plantejaments teòrics i la posada en pràctica d’este projecte, que beneficiaria totes dos parts. D’una banda, el consistori milloraria el model organitzatiu relatiu, entre altres, a la contractació, recursos humans, tecnologia, governança, comunicació o col·laboració publicoprivada. D’altra banda, València constituiria un camp de proves per a l’Institut per a la Innovació i Propòsit Públic.

Mariana Mazzucato és una eminència mundial amb les seues teories d’orientació a missions que milloren les vides de les persones i el nou paper que ha d’exercir allò públic (l’Estat) en l’economia actual. “Mazzucato i els seus equips investigadors necessiten governs valents que s’atrevisquen a provar i evidenciar el funcionament de les seues teories econòmiques”, ha manifestat l’alcalde. “Tot allò”, ha prosseguit, “pensat per a millorar les nostres capacitats públiques com a ajuntament i adaptar-nos com a administració pública per tractar problemes i aportar valor públic en el desenvolupament de la Missió Climàtica”.

Per la seua part, Mazzucato ha aplaudit el fet que València siga laboratori públic d’idees, entre les quals ha ressaltat la compra pública com a exemple de com es poden canviar les relacions publicoprivades. Esta és una de les qüestions en què es pot materialitzar la col·laboració entre l’Ajuntament de València i el seu institut, segons ha apuntat la catedràtica.

En relació a este acord, Joan Ribó ha destacat que “la idea clau és sumar”. Així, ha recordat “l’ample consens polític” ―31 de 33 regidors i regidores van donar suport a la missió―, “el treball en xarxa amb altres ciutats espanyoles” a través de la iniciativa citiES 2030, i “les 148 entitats ambaixadores compromeses amb els objectius de la missió”, que se sumaran a l’Acord Climàtic de Ciutat.