València és reconeguda com una de les 6 millors ciutats innovadores d’Europa

La Comissió anunciarà el guanyador i els finalistes a Capital Europea de la Innovació 2020 en els Dies Europeus d’Investigació i Innovació que se celebraran del 22 al 24 de setembre de 2020.

La ciutat de València ha sigut reconeguda com una de les 6 millors ciutats innovadores d’Europa per la Comissió Europea, amb un premi de 100.000 euros. Un primer pas abans de poder ser triada la Capital Europea de la Innovació 2020 a final del mes de setembre, quan es coneixerà quina de les finalistes és la que ostenta el títol i guanya el premi d’1 milió d’euros per a invertir en accions d’innovació social i urbana, i millorar la seua capacitat per a connectar a individus, sector públic, acadèmia i empreses per a brindar beneficis socials per a les seues comunitats.

La Comissió anunciarà el guanyador i els finalistes de Capital Europea de la Innovació 2020 en els Dies Europeus d’Investigació i Innovació que se celebraran del 22 al 24 de setembre de 2020.

La ciutat de València ha sigut seleccionada entre les 6 millors d’Europa al costat de ciutats europees com Viena (Àustria), Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Helsingborg (Suècia) i Lovaina (Bèlgica).

El centre d’innovació Las Naves va ser l’escenari on un equip tècnic va defensar el divendres passat telemàticament davant la Comissió Europea la candidatura de València a Ciutat Europea de la Innovació, a la qual ha accedit gràcies a l’estratègia ‘Missions València 2030’. A l’acte va assistir l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, acompanyats d’una nodrida representació institucional.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que “estem molt contents perquè València està fent un enorme esforç perquè la innovació siga una estratègia de ciutat, no únicament de l’equip de govern, i consensuada per quasi tots els partits polítics, així com pel sector públic, el privat, l’Acadèmia i la societat civil. L’estratègia Missions València 2030 és la que ens ha portat a estar entre les sis millors ciutats innovadores d’Europa. I confiant que aquest treball ens servisca per a ser a final de setembre en la Capital Europea de la Innovació”.

reunión de personas con el logo de Missionas València 2030 detrás

 

Per part seua, el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha expressat la seua “confiança ja que aquest primer reconeixement és símptoma que tindre una estratègia d’innovació a deu anys vista com Missions València 2030 és molt valorat per la Comissió Europea. Treballar centrant-nos en missions d’innovació és el que està reclamant Europa, i serem la primera ciutat a fer-ho. Si podem, a més, ser Capital Europea de la Innovació seria tot un honor perquè podríem ser exemple per a moltes altres ciutats”.

 

Foto de todo el equipo

Finançat per Horizon 2020, el programa d’investigació i innovació de la Unió Europea, el premi reconeix a les ciutats europees que desenvolupen vibrants ecosistemes d’innovació per a abordar els desafiaments públics i millorar la vida de les persones.

En el mateix esdeveniment en el qual es coneixeran els premiats, la Comissió atorgarà el Premi de la UE per a Dones Innovadores 2020, el Premi EIC Horizon d’alta tecnologia assequible per a l’ajuda humanitària, i el Premi Horizon Impact 2020.