València entrega un milió d’euros en premis i subvencions d’innovació que afavorisquen la Missió Climàtica

Premis i Subvencions d'Innovació Missions València 2030
  • En l’esdeveniment, celebrat ahir a la sala La Mutant, s’han donat a conéixer les subvencions -per valor d’un milió d’euros- i premis -per valor de 81.000 euros- a idees i projectes d’innovació orientats a la Missió Climàtica. L’acte ha sigut conduït per l’humorista Eugeni Alemany.

Un projecte per a instal·lar un centre de generació d’energia elèctrica utilitzant les terrasses, un transport de mercaderies d’última milla per a reduir impacte ambiental i social, la creació d’una app de compra de productes frescos dels mercats, la conversió d’un solar de Torrefiel en un espai viu d’ús comunitari… i així fins a 11 projectes han sigut subvencionats i altres 18 n’han sigut premiats en la setena edició dels Premis i Subvencions d’Innovació Missions València 2030, organitzats per la Delegació d’Innovació i Gestió del coneixement de l’Ajuntament de València i el centre d’innovació Las Naves.

En l’esdeveniment s’han donat a conéixer les subvencions -per valor d’un milió d’euros- i premis -per valor de 81.000 euros- a idees i projectes d’innovació orientades a la Missió Climàtica, el qual ha sigut conduït per l’humorista Eugeni Alemany a la sala La Mutant. Aquestes subvencions i premis van dirigits a tot l’ecosistema d’innovació i fomenten la creativitat, la participació i el treball col·laboratiu procedent de les 5 hèlices: sector públic, sector privat, l’Acadèmia i els seus instituts d’investigació, la societat civil i els mitjans de comunicació.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha inaugurat l’esdeveniment fent balanç dels seus tres anys de gestió al capdavant d’aquesta delegació d’Innovació: “Estem orgullosos que durant aquests 3 anys hem redirigit molts dels instruments públics que tenim al nostre abast cap a la innovació i el seu impacte en la missió climàtica: els premis, les subvencions, la compra pública d’innovació, les aliances i xarxes, els laboratoris, els projectes d’innovació, la comunicació…”.

Uns anys on, ha recalcat Galiana, “hem aconseguit que la innovació pública siga una innovació amb propòsit. Ha sigut un encert impulsar-la així a València. Ha sigut un encert que aquest propòsit nasquera de l’ecosistema i estiguera relacionat amb millorar la vida de les persones. Tot en un viatge col·lectiu, més que una destinació individual. I ha sigut un orgull veure i escoltar com altres posen en valor del que fem i com reconeixen a la ciutat de València i a les seues persones”.

En aquesta setena edició, les subvencions han recaigut en els següents projectes:

  • “Ni una llar sense energia, ni una persona sense llar”, de Sant Joan de Déu Serveis Socials València.
  • ‘Transport de mercaderies última milla per vehicles autopropulsats en zona centre de València’, d’Esus Moblility.
  • ‘El Mercat a un Bot(ó)’, de l’Associació Meraki Projects de València.
  • ‘Platjabot’, d’Umibots Robotics Solutions S.L.
  • ‘Incubadora Digital amb valors’, d’Empreses amb valors.
  • ‘Reciclatge tèrmic per a centres de dades’, de Therminer SL.
  • ‘Natural (ment). El pati renaturalitzat com a catalitzador del canvi ecosocial’, de Fent Estudi Coop. Valenciana;
  • ‘Quadre de comandament de polítiques climàtiques territorialitzades’, de la Universitat Politècnica de València.
  • ‘Green Posidonia’, de Centre de Formació Folgado
  • ‘Missió Bioclimàtica 2030’, de Tecnologia de la gestió de l’aigua SLNE.
  • ‘Centre Cívic Circular’, d’Associació per la pau i el desenvolupament.

Així mateix, l’Ajuntament ha repartit premis per un total de 81.000 euros a les millors experiències d’investigació i innovació per a aconseguir una ciutat saludable, sostenible, compartida, pròspera i emprenedora. Enguany els guardons han sigut per a:

  • ‘Revolta sostenible al col·le, de colecamins’, de l’Associació veïnal i cultural Tres Forques, en la categoria de ciutat saludable.
  • ‘Finagua’, de Fibsen Monitoratges SL, en la categoria de ciutat sostenible.
  • ‘Ningú sense la seua ració diària’, de Foodration4all SL, en la categoria de ciutat compartida.
  • ‘EPPPS- Espai per al prototipat i producció de projectes sostenibles’, de Make Coop., en la categoria de ciutat emprenedora.
  • ‘Brigades R3’, de Parròquia de Sant Roc de València, en la categoria de col·legis i instituts.
  • ‘València en 15 minuts’ d’Aida Villalba Ortiz, dins de la categoria de TFG.
  • ‘Avaluació i disseny d’instal·lació de climatització per a bloc de cases basada en bomba de calor, fotovoltaica i emmagatzematge tèrmic’, de Borja Tomás Pallás Vázquez, en la categoria de TFM.
  • ‘Estudi de sistemes renovables avançats per al desenvolupament energètic sostenible’, de Paula Bastida Molina, en la categoria de Tesi Doctoral.
  • ‘La casa per la teulada’ de Batiste Vidal, Eduardo Martín Castellanos i Sofía Hernández Cobarro, en la categoria MAtchUP.

També hi ha hagut esments especials per a 9 propostes més.

 

Categoria especial MAtchUP
Per primera vegada, en aquesta edició s’ha inclòs una categoria especial MAtchUP per a reconéixer idees de joves entre 16 i 30 anys que plantegen solucions en l’àmbit de l’energia, mobilitat i tecnologies de la informació i de la comunicació.

MAtchUP és un projecte de ciutat intel·ligent finançat per la Unió Europea sota el programa marc H2020, focalitzat fonamentalment en el districte dels Poblats Marítims. L’equip guanyador en la categoria especial MAtchUP també rebrà mentorització per a facilitar la viabilitat del projecte.