València llança la primera campanya de comunicació a la ciutadania sobre la Missió Climàtica València 2030

L’Ajuntament de València, a través del Centre d’Innovació Las Naves i la Fundació València Clima i Energia, i en col·laboració amb diversos agents de la ciutat, han fet pública la primera campanya de comunicació dirigida a la ciutadania per a explicar la primera missió emmarcada en l’àmbit de Missions València 2030.

‘Per i per a‘, és l’essència del lema de la campanya ‘Per tu. Per a tots i totes’, que busca explicar a la ciutadania com a través de la Missió Climàtica, València pot convertir-se d’ací a 2030 en una ciutat més sostenible, saludable, habitable, de proximitat i innovadora.

La campanya que ha sigut creada per Agència Sensei busca transmetre l’esperit d’una ciutat col·laborativa que treballarà mà a mà per una meta comuna. I el missatge es plasmarà en diverses peces gràfiques i audiovisuals que podran veure’s en el mobiliari urbà de la ciutat, premsa, xarxes socials i mitjans digitals.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació per a la ciutat de València que s’ha convertit en referent europeu i que es basa en missions que milloren la vida de les persones.

Aquest propòsit s’emmarca en la necessitat d’avançar en els compromisos i metes establits pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i per això, Missions València 2030 forma part, des del costat de la innovació, de l’Estratègia Urbana València 2030 impulsada per l’Ajuntament de València.

La primera missió, Missió Climàtica València 2030, té l’objectiu de convertir a la ciutat en una urbe climàticament neutra abans de 2030 i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà en 2022 per a convertir-les en hubs europeus d’innovació en transició ecològica dins de la seua gran política del Pacte Verd Europeu.

Amb un consens polític de més del 95%, la missió climàtica de València és una crida a tot l’ecosistema econòmic i social compromés amb la ciutat, amb la seua lluita contra el canvi climàtic i amb el seu posicionament i lideratge europeu com a ciutat innovadora. Una clara crida a el sector públic, privat, acadèmic, societat civil, ciutadania i mitjans de comunicació per a forjar una àmplia col·laboració públic-privada-acadèmica-social amb la finalitat de resoldre les grans complexitats a les quals s’enfronten les ciutats i les seues persones i que no poden resoldre’s de manera individualitzada ni des d’una única font del coneixement.