Climabar se suma a la Missió Climàtica València 2030 des del I Festival Sostenible Las Naves

  • El Regidor d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, ha obert la xarrada de les influencers Climabar sobre comunicació i crisi climàtica, que ha omplert la sala polivalent de Las Naves
  • El I Festival Sostenible és una iniciativa de Missió Climàtica València 2030, organitzada per Las Naves conjuntament amb Tornem amb la col·laboració de la Fundació València Clima i Energia
  • Mira les FOTOS DE L’ESVENIMENT EN ESTA GALERIA


El centre d’innovació Las Naves ha celebrat este dissabte la primera jornada del
 I Festival Sostenible, una iniciativa de Missió Climàtica València 2030.

El regidor d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, ha donat la benvinguda a les influencers Climabar, cap de cartell de la jornada, amb un missatge clar i optimista: “Estem en emergència climàtica, és així, el futur de planeta està en joc. Este desafiament l’haurem d’afrontar amb treball, amb compromís, però també amb humor, amb alegria: com ho fan les Climabar”.

Tot seguit han pres la paraula Carmen Huidobro i Belén Hinojar, les dues components de Climabar, que s’han dirigit a una sala plena fins a la bandera per intentar respondre a una mateixa pregunta: i jo, què puc fer, per la crisi climàtica? Durant una hora intensa, l’ambientòloga i la creativa publicitària han revisat com s’ha comunicat fins ara el canvi climàtic i com hauríem d’intentar comunicar a partir d’ara l’emergència climàtica, a base d’empatia i sense fer sentir culpable qui ja s’ha sumat a la causa.

Al final de la xarrada, que també s’ha retransmès per streaming a través del canal de YouTube de Las Naves, Climabar ha despertat un animat torn de preguntes que es podria resumir en l’ABC del que consideren està en les nostres mans: votar de manera conscient, apostar per les energies renovables, conviure amb més plantes, agafar menys avions i comprar menys fast fashion.

La jornada s’ha tancat amb el concert de Maluks, el grup format a Benimaclet que combina dancehall, reggae, cúmbia i drum&bass amb lletres reivindicatives i mirada feminista. També durant tot el matí hi hagut tallers per a tots els públics, market de marques emergents i sostenibles i zona gastronòmica.

La pròxima data al calendari del I Festival Sostenible Las Naves és el diumenge 16 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació. Serà una festa dedicada al reaprofitament alimentari on participarà la xef Cristina Ruiz i Los Fresones Rebeldes amb el seu pop naïf nostàlgic dels 90.