El “I Concurs d’Idees Innovadores El Marítim Innova” premia amb 60.000 euros les tres millors idees innovadores

• Els projectes presentats han d’estar basats en les dades obertes generades pel projecte MAtchUP en els àmbits d’energia i mobilitat.
• El termini per a presentar-se a la convocatòria finalitza el pròxim 31 de maig de 2022.
• Les tres millors idees seleccionades seran premiades amb 20.000 euros cadascuna. Les solucions tindran una durada de no més de 12 mesos.
• Les BASES es poden consultar AQUÍ.
El centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, en el marc del projecte europeu MAtchUP ha posat en marxa la convocatòria de la primera edició del Concurs d’Idees Innovadores “El Marítim Innova”.
El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha valorat positivament aquest concurs per a “impulsar el talent i l’emprenedoria a fi de fer més sostenible i innovador Poblats Marítims”.
Aquesta convocatòria està dirigida a totes aquelles persones desenvolupadores que utilitzant les dades obertes generades pel projecte europeu puguin aportar solucions innovadores a manera de projectes, programes i activitats a un o més dels 6 reptes que es plantegen.
La convocatòria presenta reptes ciutadans en els àmbits de l’energia i la mobilitat urbana en el districte de Poblats Marítims que hauran de ser solucionats de manera innovadora mitjançant l’ús de dades de MAtchUP.
En concret, els reptes que es plantegen són: millorar l’eficiència energètica en els edificis públics, facilitar la implantació d’energia renovable, potenciar la implicació ciutadana en la transició energètica, reduir la pobresa energètica, facilitar una mobilitat més sostenible i millorar la logística urbana sostenible. Tots ells circumscrits a Poblats Marítims,
El jurat que estarà compost per integrants designats per les Naus, valorarà especialment l’adequació de la proposta al repte i impacte social previst o el grau d’innovació, entre altres aspectes. Tota la informació de les bases es troba disponible en lasnaves.com
Missions València 2030
Aquest concurs està plenament alineat amb l’objectiu de Missions València 2030 de fer una ciutat més innovadora i sostenible. El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».