València se suma al projecte per formar part de les ciutats europees climàticament neutres al 2030

L’alcalde Joan Ribó ha avançat que el pròxim 8 de setembre València signarà un acord amb el Govern per impulsar esta xarxa de ciutats

L’alcalde de València Joan Ribó signarà el dia 8 de setembre un compromís amb el Ministeri de Transició Ecològica perquè València participe, al costat de les altres tres grans ciutats d’Espanya, en la xarxa de ciutats climàticament neutres, un projecte vinculat a la Unió Europea.

Així ho ha anunciat l’alcalde qui ha destacat que la ciutat ja està avançant en este repte amb les Missions València 2030.

“València vol ser una de les ciutats que siguen la punta de llança contra el canvi climàtic a Europa”, ha dit.

Entre altres accions que ja estan en marxa, ha recordat Ribó, l’Ajuntament, a través de la fundació València Clima i Energia i el centre d’innovació Las Naves, ha obert, fins el pròxim 15 de setembre, una convocatòria internacional per a projectes orientats a la missió València Ciutat Neutra i a la qual es destinaran 100.000 euros.

Joan Ribó ha informat de la seua participació en la jornada ‘Les Ciutats Espanyoles davant el Repte de la Neutralitat Climàtica’ organitzada pel Ministeri de Transició Ecològica i que culminarà amb la signatura de l’esmentat acord entre el Govern i els municipis de València, Barcelona, Madrid i Sevilla.

L’objectiu de la jornada és intercanviar les iniciatives, dificultats i experiències que s’han posat en marxa i aquelles que estan previstes per a afrontar els desafiaments que suposa avançar cap a la sostenibilitat urbana i la neutralitat climàtica. Esta acció està vinculada al projecte europeu que impulsa les “100 ciutats europees Climàticament neutres per a 2030″.

L’alcalde de València ha explicat que les ciutats, “malgrat cobrir només el 3% de la superfície terrestre, representen el 72% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle”. “A més –ha afegit- som més vulnerables al canvi climàtic i als desastres naturals a causa de la concentració de persones”.

Així ha destacat “la importància d’impulsar estes iniciatives i la signatura del precontracte que servirà per a exemplificar el nostre compromís conjunt amb el repte urgent d’aconseguir l’objectiu de la neutralitat climàtica”.

Missió València Ciudad Neutra

L’alcalde Joan Ribó també ha posat en valor el treball que ja s’està desenvolupant dins de les Missions València 2030.

“Posem la innovació al servici de la lluita contra el canvi climàtic, per promoure la transició energètica i avançar cap un nou model de ciutat resilient, saludable i sostenible”.

En este sentit, ha recordat que l’Ajuntament de València, a través de la fundació València Clima i Energia i el centre d’innovació Las Naves, ha llançat esta convocatòria internacional per a projectes orientats a la missió València Ciutat Neutra i a la qual es destinaran els 100.000 euros que l’any passat va guanyar València per quedar entre les 6 ciutats finalistes a la Capital Europea de la Innovació.

La primera missió València Ciutat Neutra, dins de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, persegueix tindre 3 barris o pobles climàticament neutres abans de 2030, tal i com ha proposat la Comissió Europea dins del projecte de les 100 ciutats europees disposades a acceptar el repte de la transició cap a la descarbonització.

“València vol ser una d’eixes cent ciutats que siguen la punta de llança contra el canvi climàtic a Europa”, ha reiterat l’alcalde en ressaltar que “la missió València Ciutat Neutra s’emmarca en el model de ciutat impulsat per l’executiu local, tal com es reflecteix en l’Estratègia Urbana València 2030”.