València participa al costat de la resta de membres de citiES en els cursos d’estiu de la UIMP

  • La Missió Europea de Ciutats Climàticament Neutres és una iniciativa de la Comissió Europea que promou la transformació sostenible de les ciutats europees per a mitigar els efectes del canvi climàtic
  • Espanya ha assumit un paper protagonista en la mateixa gràcies al lideratge de les seues ciutats, l’ecosistema d’organitzacions -del sector privat social i acadèmic- i el suport de citiES 2030, xarxa composta actualment per les ciutats de Madrid, Barcelona, Sevilla, València, Sòria, Valladolid, Vitòria-Gasteiz i Saragossa
Per segon any consecutiu, citiES 2030 va organitzar una trobada amb tots els membres de la plataforma espanyola, emmarcat en els cursos d’estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo a Santander, amb l’assistència de representants tècnics i polítics d’aquestes ciutats per a assistir juntes a tres jornades dedicades a compartir aprenentatges, estratègies i eines per a dissenyar mecanismes d’implicació efectiva de ciutadania i sector privat en la implementació dels Acords Climàtics de les ciutats espanyoles. Representants de l’Ajuntament de València i del centre d’innovació Las Naves van acudir a la cita estival per segon any consecutiu.

Tres jornades en les quals a més de ponències rellevants de referents europeus, les ciutats van poder aprticipar en tallers pràctics on desenvolupar idees i aprenentatges.Cadascuna de als jornades s’enfocava en un focus d’interés: el focus social i polític, el focus privat i la col·laboració multiciutat com a forma de treball per al desenvolupament de les missions de ciduad.

DIA 1: Futurs climàtics, compromisos polítics i implicació ciutadana: Futurs climàtics i canvi social.
DIA 2: Compromisos efectius i instruments de finançament del sector privat: El rol del sector privat en la Missió de ciutats.
DÍA3: Programa multiciutat, col·laboració i aliances: Oficines de barri.

Enllaços i documentació disponible:

Curs d’estiu 2023 – citiES 2030. La web conté vídeos, descargables, fotos de les sessions, resum de cada ponència, conclusions de cada taller.