Èxit del pavelló Mediterrani del Festival TAC! a València que reflexiona sobre l’arquitectura i la crisi climàtica

La segona edició de TAC! ha conclòs les seues activitats a València exercint un paper clau en la promoció de l’arquitectura jove acostant-la a la ciutadania en una clara aposta pel talent, la difusió cultural i interacció social a través d’un pavelló temporal en cadascuna d’aquestes ciutats. Aquest espai ha passat a formar part de l’estructura de la ciutat en els quals s’ha promogut la reflexió sobre el paper de l’arquitectura davant els desafiaments als quals s’enfronta l’entorn urbà en temps d’emergència climàtica.

Del 25 de setembre al 16 d’octubre, el pavelló Mediterrani, dissenyat per arquitecte de Pontevedra Manuel Bouzas i situat en la Plaça del Músic López Chávarri a València, ha sigut l’epicentre de moltes activitats culturals que han tingut com a protagonistes a l’arquitectura contemporània i l’emergència climàtica, amb una gran participació del teixit local d’aquestes disciplines.

El pavelló Mediterrani, projecte triat en convocatòria pública, va destacar el paper de la persiana mediterrània convertida en un refugi on els habitants de la ciutat i la seua trobada amb l’arquitectura contemporània i amb múltiples activitats culturals propostes per aquesta ciutat.

En total, 20 activitats promogudes per l’Ajuntament  de València i Las Naves han situat a aquesta ciutat com a lloc per a la creativitat, la innovació i el disseny. La programació ha destacat pels col·loquis impulsats per diversos col·lectius veïnals, celebracions al costat de l’Associació  de Comerciants del Centre Històric de València, tallers sobre els usos de l’espai públic a càrrec del Museu  L’ETNO, xarrades d’institucions educatives com la UPV o jornades promogudes per empreses com IKEA.

A més, ha inclòs una exposició en el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTVA) on es va mostrar una selecció de projectes destacats presentats al concurs d’idees per al disseny dels pavellons temporals, tant per a la seua seu valenciana com donostiarra.